Poohlédnutí za sezónou 2020-2021

I přes nelehkou koronavirovou situaci se sezóna povedla.


Z prvu nebyly lyžařské podmínky v České republice příznivé, a tak jsme se vydaly na první soustředění na sněhu do Italského Livigna, kde jsme strávili celý měsíc. Panovali tam velice příznivé podmínky. Po návratu do ČR (kde nebyl sníh) jsme zase museli vyrazit za sněhem. Tentokrát to bylo do sousedního Slovenska na Štrbské Pleso. Po návratu domů už panovali dobré sněhové podmínky i v Jizerkách. Vyhlíželi jsme první závody.


Uspořádaní závodů v republikovém měřítku nebyly vůbec jednoduché, a tak se za celou sezónu uskutečnili pouze dva závodní víkendy. První závodní víkend se konal v duchu MČR v Novém Městě na Moravě 22.-24.1.2021. Závodilo se v těchto disciplínách: sprint klasicky, intervalový závod klasicky a hromadný závod volně.


Nejlepší umístění:


Tomáš Lengyel


Jakub Augsten


Tomáš Dufek


Adéla Ďoubalíková


Druhý závodní víkend se uskutečnil v rámci Českého poháru v Jablonci nad Nisou 26.-28.2.2021. Závodilo se v těchto disciplínách: sprint volně, intervalový závod volně a hromadný závod klasicky.


Nejlepší umístění:


Anna Sixtová


Tomáš Dufek


Adéla Ďoubalíková


Tomáš Lengyel


Jakub Augsten


V pořadí družstev dospělých jsme se umístili na bramborovém 4. místě.


Kvůli malému počtu závodů v ČR jsme se vydali na zahraniční závody do Slovinska, kde se konal závod Evropského poháru v Pokljuce. I přes to, že někteří startovali ve starší kategorii jsme se vůbec neztratili. Další víkend jsme si jeli zazávodit do Polského Zakopaného, kde byly závody především pro dospělé, protože se jely závody na 15 a 30 km volně.


Poslední závodní víkend se odehrál v Ramsau am Dachstein. Tady se jel sprint klasicky, poté následovala dlouhá trať od 10km až po 30km volně.

Závody se konaly dne: 5.12.2020 | Přidáno dne: 13.6.2021

Fotografie k závodům

VT Štrbské pleso

Společná s Alexandrem Bolshunovem

ČP Jablonec - Zora Lehká

ČP Jablonec - Lucie Dubská

ČP Jablonec - Adéla Ďoubalíková

ČP Jablonec - Tomáš Preissler

MČR NMNM - Tomáš Lengyel

MČR NMNM - Tomáš Dufek