Mistrovství České republiky a Český pohár dorostu a dospělých

Poslední republikové závody této sezóny se konají opět na Mísečkách.


Tentokrát se závodilo od pátku do neděle. Ačkoliv se na závodníky mračily mraky, závodů se zúčastnil největší počet lyžařů za celou sezónu a tím se i obrovsky zvýšila konkurence. Mladších dorostenců bylo dokonce přes sedmdesát! Závody v neděli byli přístupné i pro starší ročníky v rámci Hančova memoriálu.

V pátek si Krkonoše připravily pro závodníky norský sprint. Nejlépe se umístila Anna Sixtová na 6. místě a Tomáš Lengyel na 11. místě. V sobotu se jely závody štafet. Nejlépe se umístila štafeta Libereckého kraje ve složení Anna Sixtová, Gabriela Váňová a Kamila Knopová- ski klub Jablonec n. N. na 4. místě, klubová štafeta ve složení Tomáš Lengyel, Matěj Bříza a Jakub Augsten na 5. místě a další štafeta Libereckého kraje ve složení Ondřej Sixta, Jakub Lacina- Semily a Matouš Matoušek- ski klub Jablonec n. N také na 5. místě. V neděli se závodníci zúčastnili nejdelšího závodů celé sezóny. Délka trati se pohybovala od 7,5 km pro mladší dorostenky, přes 30 km pro juniory až k 50 km pro muže. Nejlépe se umístili Anna Sixtová na 3. místě, Ondřej Sixta na 5. místě a Jakub Augsten na 8. místě.

V rámci ceremoniálu se také vyhlašovaly celkové výsledky Českého Poháru, ve kterém naše skupina juniorů a dospělých získala krásné 3. místě.

Blahopřejeme všem závodníkům. Doufáme, že se jim v letošní sezóně dařilo, a přejeme všechno nejlepší do té nadcházející.

Závody se konaly dne: 23.3.2018 | Přidáno dne: 22.3.2018